Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Afecțiuni neurologice

Atunci când nu reușești să efectuezi activitățile zilnice și când fiecare acțiune îți pare mai grea și mai anevoioasă, sănătatea emoțională are și ea de suferit. Din păcate, afecțiunile neurologice sunt tulburări care afectează sistemul nervos, care include creierul, măduva spinării și nervii, iar efectele asupra calității vieții sunt inevitabile. Limitările fizice care vin odată cu acest tip de afecțiuni sunt numeroase, mai ales în cazurile de îmbolnăvire gravă.

Cu toate acestea, este important să cauți soluții chiar și în situații complicate și să apelezi la specialiști care te pot ajuta cu adevărat. La Alchimeia încercăm să redăm pacienților echilibrul corp, minte, suflet, indiferent de problema de sănătate pe care aceștia o au. Prin reglarea emoțională, organismul va regăsi puterea de a lupta cu boala și de a trece cu bine prin procesele de recuperare.

Afecțiunile neurologice pot varia de la ușoare la severe și pot afecta oameni de toate vârstele. Unele afecțiuni neurologice întâlnite în mod frecvent în rândul pacienților includ boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multiplă, epilepsia și accidentul vascular cerebral. Aceste afecțiuni pot provoca o varietate de simptome, cum ar fi pierderea memoriei, slăbiciune musculară, tremor, convulsii și dificultăți de mișcare.

În afară de tulburările de la nivel fizic, pacienții diagnosticați cu oricare dintre aceste afecțiuni s-ar putea să se confrunte inclusiv cu dificultăți în a participa la activități sociale, ceea ce poate să conducă la sentimente de izolare și depresie.

În plus, afecțiunile neurologice pot provoca durere fizică și disconfort, iar pacienții pot prezenta un risc mai mare de a dezvolta alte probleme de sănătate, cum ar fi infecții, escare și depresie.

Pentru a evita agravarea stării de sănătate, este esențial să se identifice cât mai repede posibil cauzele afecțiunilor neurologice. În acest fel, se poate concepe un plan bazat pe necesitățile pacienților, pentru a nu-i fi afectată în mod semnificativ calitatea vieții și pentru o recuperare cât mai eficientă.

Descoperă programele și terapiile Alchimeia

Cauzele afecțiunilor neurologice

Foarte mulți factori pot conduce la apariția afecțiunilor neurologice, însă cele mai frecvente cauze includ factori genetici și de mediu:

Cauzele afecțiunilor neurologice

Foarte mulți factori pot conduce la apariția afecțiunilor neurologice, însă cele mai frecvente cauze includ factori genetici și de mediu:

Tratamente pentru afecțiunile neurologice

Chiar dacă afecțiunile neurologice pot interfera grav cu calitatea vieții, există terapii și tratamente care pot ameliora simptomele, cu scopul de a îmbunătăți capacitatea fiecărui pacient de a efectua sarcini obișnuite.

Sigur că cel mai important lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta este să te axezi pe componenta de prevenție. La Alchimeia promovăm în rândul pacienților un stil de viață cât mai sănătos, pentru a atinge echilibrul corp-suflet-minte. Prin grija față de propria persoană ai șansa de a evita episoadele nefericite, cum ar fi declanșarea afecțiunilor neurologice. Este adevărat că uneori acestea apar și în cazul persoanelor care acordă atenție deosebită stilului de viață, însă șansele sunt mult mai reduse în cazul acestora.

Există diferite tratamente disponibile pentru afecțiunile neurologice, în funcție de diagnosticul specific și de severitatea bolii. Unele dintre cele mai comune tratamente pentru afecțiunile neurologice includ:

Totuși, la Alchimeia avem o abordare diferită și încercăm să dăm pacienților șansa de a se recupera mai ușor, prin terapii neinvazive. Kinetoterapia are o eficiență crescută când vine vorba de afecțiuni neurologice, fiind recomandată pentru a îmbunătăți mobilitatea, forța și coordonarea, asigurând rezultate pe termen lung. Kinetoterapeuții Alchimeia concep programe de exerciții personalizate și utilizează dispozitive menite să ajute pacienții să-și gestioneze simptomele și să-și îmbunătățească calitatea vieții.

De asemenea, terapia ocupațională ajută la deprinderea unor noi metode prin care se pot efectua activitiățile zilnice, precum îmbăierea, îmbrăcarea și altele. Terapia logopedică poate fi utilizată pentru a trata problemele de comunicare și de înghițire la persoanele care au suferit un accident vascular cerebral sau care au fost diagnosticate cu boala Parkinson sau scleroză laterală amiotrofică (ALS).

Anxietatea și depresia sunt frecvente în cazul pacienților cu afecțiuni neurologice. Terapia cognitiv-comportamentală ajută pacienții să dezvolte strategii eficiente pentru a-și gestiona simptomele și pentru a învăța să trăiască diferit, în așa fel încât să facă față bolii și să poată duce o viață normală.

Acupunctura, yoga și meditația sunt și ele recomandate persoanelor cu afecțiuni neurologice. Acestea sunt utile în managementul mai eficient al stresului și în diminuarea riscului de a dezvolta depresie sau alte boli ce pot afecta sănătatea mintală.

Este important de reținut că nu toate afecțiunile neurologice pot fi vindecate, iar unele pot necesita tratament pe tot parcursul vieții. Cu toate acestea, pacienții noștri sunt dovada faptului că o viață împlinită și fericită nu este imposibilă, chiar și în cazul diagnosticării cu afecțiuni neurologice.

Cu un plan de tratament cuprinzător care să abordeze nevoile și obiectivele fiecărui pacient în parte, calitatea vieții poate fi îmbunătățită. Cel mai important lucru este să colaborezi cu specialiști și să urmezi sfaturile acestora.

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre serviciile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare