Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Coxartroză

Indiferent de vârsta pe care o ai, durerile de șold pot interfera grav cu calitatea vieții. Fie că trebuie să duci zilnic ghiozdanul la școală sau că trebuie să te deplasezi dintr-un punct în altul, atunci când această zonă a corpului este afectată, va fi dificil să faci chiar și cele mai banale sarcini. Aplecările, îndoirile trunchiului și mersul îți vor pune obstacole și vor cauza disconfort, iar în unele cazuri durere severă.

Cea mai frecventă cauză a unei tulburări articulare este distrugerea cartilajului articular, care se poate dezvolta în coxartroză sau osteoartrita de șold. Distincția dintre artroza primară cu cauze necunoscute și osteoartrita secundară se face în funcție de anumite tulburări de bază (malformații congenitale, reumatism, tulburări circulatorii, accidente).

Cei mai mulți pacienți care ajung la Alchimeia cu coxartroză se află în categoria de vârstă mijlocie sau sunt vârstnici. Explicația pentru această încadrare este că boala se manifestă ca atrofie musculară a zonei afectate, combinată cu o scurtare a membrelor, care se dezvoltă treptat pe parcursul mai multor ani.

Durerea cronică, slăbiciunea și oboseala, precum și problemele emoționale și psihologice, cum ar fi depresia și anxietatea, pot însoți pacientul chiar și ani întregi, mai ales dacă îngrijirea și recuperarea nu sunt efectuate în mod activ și corect. Calitatea vieții, relațiile interpersonale și capacitatea unei persoane de a lucra sau de a participa la activități sociale au toate de suferit.

În cazul osteoartritei șoldului, articulația își schimbă din ce în ce mai mult poziția. În jurul acesteia se formează depozite osoase, iar particulele de abraziune provoacă dureri care apar și reapar în mod frecvent. Pierderea cartilajului duce la creșterea rigidității articulațiilor. În același timp, apare și durerea, fiind inițial asociată cu mișcarea după perioade de inactivitate și stres. Mai târziu, durerea se maniffestă inclusiv în timpul nopții și în repaus, ceea ce duce la o limitare tot mai mare a capacității de deplasare și de efectuare a sarcinilor zilnice.

Inapacitatea de a face lucruri obișnuite interferează semnificativ cu calitatea vieții. Echilibrul corp, minte, suflet are de suferit atunci când starea de sănătatea nu este optimă. La Alchimeia ne concetrăm eforturile pentru a ajuta pacienții să regăsească bucuria de a trăi, prin diminuarea pe cât posibil a durerilor, utilizând metode neinvazive de tratament. Odată ce am depistat cauza problemei, vom putea concepe un plan de recuperare personalizat, adaptat nevoilor celor care ne trec pragul.

Cauzele coxartrozei

Coxartroza este însoțită de senzații dureroase și mobilitate limitată a articulațiilor, iar cauzele acesteia pot fi foarte diferite. Deși leziunea se găsește în principal la pacienții de vârstă mijlocie și mai în vârstă (40 de ani și peste), această boală poate apărea chiar și la o vârstă mai fragedă.

La fel ca multe alte afecțiuni, osteoartrita de șold poate fi vindecată mai rapid în stadiile incipiente ale manifestărilor sale. Ignorarea simptomelor bolii va dăuna sănătății, deoarece tratamentele necesare în acest caz se vor baza pe intervenții chirugicale, care necesită un alt tip de recuperare.

Factorii de risc care pot favoriza dezvoltarea coxartrozei includ:

Întreaga noastră activitate are în centru dragostea față de oameni și prețuirea sănătății. Cunoaștem cât de problematică poate fi o afecțiune medicală așa cum este coxartroza, indiferent de vârsta pacientului. De aceea propunem planuri de tratament personalizate, care să ofere posibilitatea unei recuperări cât mai line și mai ușoare pentru cine apelează la serviciile Alchimeia.

 • vârsta: riscul de a dezvolta coxartroză crește odată cu vârsta, deoarece articulația șoldului poate să se deterioreze în timp
 • sex: femeile sunt mai predispuse decât bărbații să dezvolte această afecțiune
 • factori genetici
 • obezitatea: presiune suplimentară asupra articulației șoldului,
 • leziunile anterioare ale articulației șoldului, cum ar fi o fractură sau o luxație
 • anomalii articulare: cum ar fi displazia șoldului sau impingementul femuro-acetabular
 • stresul repetitiv: anumite sporturi sau ocupații solicitante
 • alte afecțiuni medicale: artrita reumatoidă sau guta

Descoperă programele și terapiile Alchimeia

Tratamente pentru coxartroză

Studiile și practica în domeniu arată că cea mai eficientă metodă pentru a trata coxartroza, indiferent de vârsta pacientului, este kinetoterapia. Reabilitarea prin programe de tratament personalizate, bazate pe terapie fizică, are o rată de succes foarte mare, motiv pentru care ne încurajăm pacienții să urmeze cu regularitate programele concepute de terapeuții Alchimeia – special pentru nevoile și obiectivele pe care ei le au.

Printre beneficiile kinetoterapiei în tratarea coxartrozei se numără atenuarea durerii, protecția mecanică a articulației șoldului, reabilitarea mersului în artroplastia totală de șold și integrarea socială și profesională a pacienților. În acest fel, ne asigurăm că o persoană care a avut dificultăți în a munci și în a face activitățile sociale obișnuite, își poate relua vechile obiceiuri în cel mai scurt timp cu putință.

De asemenea,  masajul are un efect analgezic, fiind un alt tip de terapie recomandat pacienților cu coxartroză. Pe langa efectul analgezic, masajul acționează și ca un relaxant muscular. În funcție de starea pacientului, specialiștii vor construi un program de tratament în care vor indica frecvența ședințelor, intensitatea acestora, dar și tipurile de exerciții și de masaje recomandate.

Pe tot parcursul recuperării, pacienții beneficiază în totalitate de sprijinul terapeuților Alchimeia. Modul în care am construit pilonii de bază și filozofia clinicii este centrat pe pacient, în sensul că ne asigurăm că acesta are parte de asistența de care are nevoie în fiecare etapă. Monitorizarea se face și după finalizarea programelor de recuperare, pentru a observa evoluția persoanei și pentru a interveni dacă este cazul.

Nu în ultimul rând, încercăm să  construim relații solide cu pacienții noștri, bazate pe încredere. Tocmai de aceea, comunicarea este una dintre principalele metode prin care setăm obiective comune. În acest sens, încurajăm efectuarea de schimbări în stilul de viață, pentru a evita problemele de sănătate de orice tip, dar și pentru a-ți redobândi starea generală de bine.

Atunci când te confrunți cu coxartroză este important să elimini kilogramele în plus dacă este cazul. Adoptă un stil  de viață sănătos, bazat  pe o dietă echilibrată și pe sport, în așa fel încât să  poți să îți îndeplinești acest obiectiv. Reducând presiunea exercitată  asupra articulației șoldului faci un pas important pe drumul vindecării.

Nu lăsa durera să îți guverneze viața. Ai foarte multe opțiuni pentru a-ți schimba stilul de viață și pentru a redobândi controlul asupra stării tale generale. Ne dorim ca împreună să îți redăm o viață mai fericită, lipsită de disconfortul cauzat de afecțiunile medicale. Suntem disponibili cu toate cunoștințele noastre pentru a concepe tratamentele personalizate de care ai nevoie pentru a nu permite bolii să interfereze cu activitățile tale obișnuite și cu fericirea fiecărei zile.

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre serviciile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare