Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Durere de umăr

La Alchimeia ne întâlnim zilnic cu persoane care doresc să aibă o stare fizică mai bună. Sportivi de performanță și oameni de toate vârstele apelează la specialiști care să îi ghideze pe drumul către o viață mai calitativă, lipsită de dureri și disconfort.

Indiferent de activitatea pe care o desfășori, există factori de risc care favorizează apariția unor afecțiuni care, în timp, se pot transforma în probleme grave, ce nu te lasă să te bucuri din plin de viață.

Sedentarismul, orele suplimentare petrecute la muncă sau stresul în exces sunt doar câteva cauze care pot duce la un dezechilibru dăunător între corp, minte și suflet, cele 3 elemente care guvernează starea generală de sănătate.

Durerile din diverse zone ale corpului pot să cauzeze o stare proastă din punct de vedere emoțional, pe lângă disconfortul resimțit. Atunci când vine vorba despre umeri, trebuie avut în vedere că discutăm despre mobilitate, susținere și despre o zonă cu rol esențial în mișcările corpului.

Tocmai din acest motiv, pacienții care acuză dureri de umăr trebuie să înceapă un program care să întărească musculatura și articulațiile. Atunci când disconfortul persistă și senzațiile neplăcute devin tot mai ascuțite și mai severe, poate fi vorba despre numeroase afecțiuni. Acestea, netratate, pot conduce la impedimente în viața de zi cu zi. Persoanele care obișnuiesc să facă sport se vor confrunta cu dificultăți în a executa anumite mișcări, în timp ce pacienții cu un stil de viață mai sedentar o să resimtă dureri tot mai mari.

Fiecare pas pe care îl faci pe drumul vindecării este un pas înspre o viață mai bună. Specialiștii Alchimeia încearcă să ghideze pacienții pentru a descoperi acea conexiune esențială între corp, minte și suflet. Aceste 3 elemente nu funcționează la capacitate maximă atunci când apar probleme, iar durerile fizice și stresul sunt în strânsă legătură. Tratamentele propuse de Alchimeia sunt întotdeauna bazate pe planuri personalizate și adaptate la nevoile pacienților, ceea ce face diferența.

 

Descoperă programele și terapiile Alchimeia

Cauzele durerilor de umăr

Umărul este o structură complexă, fiind format din oase, ligamente, tendoane și mușchi, iar orice deteriorare sau inflamare a oricăreia dintre aceste structuri poate duce la dureri de umăr. Pacienții care ajung la Alchimeia cu dureri de așa natură sunt în primul rând chestionați cu privire la stilul lor de viață, dar și la obiceiurile pe care le au.

Sportivii sunt expuși la accidentări, însă există foarte multe cauze care pot duce la dureri în această zonă a corpului. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze ale durerii de umăr:

 • leziunile de coafă rotatorie: unele dintre cele mai frecvente afecțiuni ale umărului, cauzate de traumatisme puternice sau de forțarea sau suprasolicitarea brațelor. Simptomele includ durere, slăbiciune și mobilitate limitată;
 • sindromul de lovire a umărului sau syndroma humeri percussionale apare atunci când tendoanele se comprimă, ceea ce cauzează durere și limitare a mișcărilor;
 • capsulita adezivă sau umărul înghețat este o afecțiune care provoacă rigiditate și durere în articulația umărului. De obicei, apare în urma unei accidentări sau a unui traumatism, dar și ca urmare a diabetului sau a afecțiunilor tiroidiene;
 • artrita: afecțiune articulară care provoacă inflamație și durere la nivelul articulațiilor. Umărul poate să fie afectat de osteoartrită, artrită reumatoidă sau artrita psoriazică;
 • bursita este inflamația burselor, mici saci umpluți cu lichid care amortizează articulațiile și reduc frecarea dintre oase și țesuturile moi. Bursita cauzează provoca durere, umflare și mobilitate limitată în articulația umărului;
 • tendinită: inflamația tendoanelor, care poate rezulta din suprasolicitare sau accidentări și poate provoca durere, rigiditate și mobilitate limitată;
 • instabilitatea umărului: articulația umărului nu este menținută în mod corespunzător și poate fi cauzată de traume, suprasolicitare și de anumite afecțiuni medicale;
 • afecțiuni ale nervilor care trec prin articulația umărului;
 • fracturi.

Tratamente pentru durerile de umăr

Tratamentul pentru durerea de umăr depinde de cauză și de severitatea afecțiunii. Pentru noi  este esențial să ajungem la un diagnostic exact, în urma căruia specialiștii concep planuri personalizate de tratament.

Pacienții trebuie să manifeste deschidere pentru a-și aduce aportul în procesul de vindecare, iar pentru acest lucru ne bazăm pe comunicarea eficientă cu specialiștii. Indiferent de cât de bine sunt făcute terapiile în clinică, este important ca stilul de viață să fie modificat în funcție de sfaturile terapeuților. De asemenea, persoanele care se confruntă cu dureri de umăr au nevoie de măsuri de autoîngrijire la domiciliu, pentru a-și proteja sănătatea și pentru a combate disconfortul.

Aceste măsuri includ odihna și menajarea umărului afectat, precum și imobilizarea zonei dacă este cazul – însă numai la recomandarea specialistului. Acest lucru este indicat în multe situații, de obicei pentru leziunile de coafă rotatoriei sau pentru tendinită, în funcție de gravitatea acesteia.

Kinetoterapia este inclusă în planurile de tratament pentru îmbunătățirea amplitudinii de mișcare și a forței în articulația umărului. Terapia bazată pe exerciții fizice are rezultate excelente pentru pacienții care se confruntă cu umăr înghețat, leziuni de coafă rotatorie, dar și cu instabilitatea umărului. Kinetoterapia este, de asemenea, recomandată ca măsură de prevenție și de întărire a corpului.

Intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru cazurile severe de durere de umăr, însă la Alchimeia susținem terapiile neinvazive care pot fi definitorii în procesul de vindecare. Opțiunile chirurgicale necesită, în majoritatea situațiilor, o recuperare îndelungată și destul de anevoioasă, spre deosebire de planurile de tratament care urmăresc vindecarea cu mai puțin disconfort.

Schimbările ale stilului de viață, cum ar fi menținerea unei greutăți sănătoase, practicarea unei posturi corecte și evitarea mișcărilor repetitive și solicitante sunt factori care au un rol semnificativ în prevenirea și gestionarea durerii de umăr. Terapia prin masaj și îngrijirea chiropractică pot ajuta la ameliorarea durerii și la accelerarea vindecării.

Diagnosticul și tratamentul precoce pot preveni agravarea afecțiunii și a durerilor și pot îmbunătăți rezultatele. Specialiștii Alchimeia urmăresc îndeaproape evoluția fiecărui pacient și ajustează programele de tratament, asigurându-se că rezultatele sunt dintre cele mai bune.

Fiecare metodă și tehnică pe care o folosim în cadrul Alchimeia este atent studiată și întotdeauna are ca scop îmbunătățirea calității vieții pacienților și redarea sănătății. Indiferent de vârstă sau de afecțiune, ne asigurăm că îngrijirea primită conduce la efecte pozitive, în cel mai scurt timp posibil.

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre serviciile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare