Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Durere de genunchi

Atunci când durerea te urmărește la fiecare pas, este timpul să acționezi. Lasă deoparte orice altceva și pune-te pe primul loc, deoarece sănătatea este cel mai de preț bun pe care îl avem. La Alchimeia realizăm conexiuni puternice între specialiști și pacienți, iar procesele de tratament implică un dialog activ între toate părțile implicate. Pentru noi este esențial să fim aproape de fiecare persoană inclusiv după terapiile efectuate, pentru a urmări evoluția stării de sănătate.

Nu lăsăm nimic la voia întâmplării, iar planurile de tratament sunt întotdeauna personalizate și adaptate la necesitățile și la obiectivele fiecărui pacient. Formulele standard nu reprezintă o modalitate eficientă pentru a obține vindecarea, iar înțelegând acest lucru am reușit să atingem rezultate foarte bune, prin prioritizarea pacientului și a așteptărilor pe care el le are când ne trece pragul.

Când vine vorba de problemele genunchilor, acestea pot afecta semnificativ calitatea vieții. Mobilitatea, flexibilitatea au de suferit și activitățile obișnuite pot să devină sarcini dificile, greu de dus la final.

Diagnosticarea afecțiunilor genunchilor reprezintă un prim pas esențial pentru a putea concepe un plan de tratament personalizat și cât mai eficient. De asemenea, ne concentrăm atenția pe tehnici și exerciții care pot preveni problemele genunchilor, indiferent de vârstă.

Pentru a obține rezultate cât mai bune și pentru a reda sănătatea și confortul pacienților, ne axăm pe terapii neinvazive, care oferă o stare generală îmbunătățită pe termen mediu și lung.

Descoperă programele și terapiile Alchimeia

Cauzele afecțiunilor genunchilor

Articulația genunchiului este una dintre cele mai mari și mai complexe articulații din corpul uman. Mișcarea piciorului se bazează în proporție foarte mare pe sănătatea articulației. Afecțiunile genunchiului pot apărea din cauza unor factori precum accidentările, suprasolicitarea sau afecțiunile medicale subiacente.

Leziunile genunchiului sunt cea mai frecventă cauză a afecțiunilor din această zonă. În majoritatea situațiilor, pacienții care ajung la noi cu disconfort sau durere, au suferit o lovitură directă la genunchi, răsucire sau îndoire bruscă. Rupturile de ligamente sau de menisc și fracturile paletare sunt foarte dureroase și necesită recuperare adecvată, uneori pentru o perioadă mai lungă de timp, în așa fel încât genunchiul să se refacă în totalitate și să nu apară dureri.

O altă problemă medicală ce afectează articulațiile și provoacă inflamație și durere este artrita, boală ce poate să apară la orice vârstă. Aceasta poate să fie de mai multe tipuri, iar pacienții sunt diagnosticați cel mai des cu osteoartrită (gonartroza genunchiului) sau artrita reumatoidă. Acestea apar din cauza uzurii cartilajului din articulația genunchiului, în timp ce artrita reumatoidă este o boală autoimună care provoacă inflamație în articulație.

Guta este o altă formă de artrita care apare din cauza acumulării de cristale de acid uric în articulatie. Principalele simptome ale acestei boli sunt durerile bruște și severe în articulația genunchiului.

O afecțiune frecventă mai ales printre sportivi, tendinita este o inflamație a tendoanelor care leagă mușchii de oase. De cele mai multe ori tendinita apare din cauza suprasolicitarii sau a accidentărilor și poate provoca durere și umflare la nivelul articulației genunchiului.

Bursita sau inflamația burselor este o afecțiune venoasă ce apare, la fel ca tendinita, din cauza suprasolicitarii sau a accidentărilor în zona genunchilor și cauzează dureri, uneori severe, dar și umflare la nivelul articulației.

Copiii sau adolescenții care practică sport în mod regulat sunt diagnosticați în mod frecvent cu boala Osgood-Schlatter. Aceasta apare din cauza suprasolicitarii și provoacă durere și umflare în zona de sub articulația genunchiului.

Diagnosticul și tratamentul precoce pot preveni deteriorarea ulterioară a articulației genunchiului, iar la Alchimeia încurajăm pacienții să urmeze planuri de prevenție și de tratament adaptate la obiectivele pe care le au, inclusiv pentru a atinge noi performanțe.

Tratamente pentru durerile de umăr

Tratamentele pentru afecțiunile genunchilor pot include kinetoterapie, terapii alternative sau, în unele cazuri, intervenții chirurgicale. Deoarece ne preocupă starea pacienților pe termen lung, la Alchimeia ne dedicăm timpul pentru a concepe planuri de tratament personalizate, care să ofere confort de durată și să ajute la prevenirea altor probleme de sănătate.

Dacă simptomele precum disconfortul sau durerea pot fi ameliorate cu tratamente locale, pe moment, mobilitatea și flexibilitatea nu pot fi îmbunătățite de la o zi la alta. După ce ai suferit o accidentare sau dacă ai fost diagnosticat cu o problemă la nivelul genunchilor, ai nevoie de un program de recuperare foarte bine pus la punct și adaptat nevoilor pe care le ai.

Schimbările în stilul de viață și urmarea unor terapii de recuperare pe termen mediu și lung pot ajuta semnificativ la vindecare. În cadrul Alchimeia, pacienții se bucură de suportul necondiționat al unor specialiști cu vastă experiență în domeniu. Planurile de tratament sunt adaptate în funcție de vârstă, stare de sănătate și obiective. Aceste tratamente sunt ajustate întotdeauna în funcție de răspunsul organismului, pentru rezultate cât mai bune, care să redea sănătatea cât mai repede.

Suntem convinși că terapiile neinvazive ajută foarte mult în recuperarea excelentă, indiferent de afecțiune. Atunci când mobilitatea are de suferit, vei găsi dificil să faci chiar și cele mai simple activități, așa că nu trebuie să ignori simptomele atunci când apar.

Genunchiul reprezintă atât o zonă foarte expusă, cât și sensibilă. Orice semne care pot atrage atenția cu privire la eventuale probleme de sănătate trebuie analizate în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, prevenția joacă un rol esențial în tot ceea ce ține de afecțiunile genunchilor. La Alchimeia ne ocupăm de bunăstarea generală a pacienților noștri, iar programele includ întotdeauna terapii fizice ce au ca scop întărirea articulațiilor și a musculaturii, pentru a evita leziunile și accidentările.

În afară de aceste planuri de tratament personalizate, specialiștii Alchimeia vor oferi sfaturi și recomandări ce țin de un stil de viață cât mai sănătos. Alimentația echilirată, diminuarea stresului și odihna sunt doar câteva lucruri care înclină semnificativ balanța în favoarea unei vieți mai sănătoase.

Ne bazăm pe experiență și pe educare continuă pentru a garanta pacienților noștri siguranța că lucrează cu profesioniști care au capacitatea de a le reda sănătatea. Valorile noastre sunt toate concentrate pe bunăstarea oamenilor care ne trec pragul și avem în vedere nevoile acestora, care pentru noi reprezintă prioritatea numărul 1.

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre serviciile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare