Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Entorsă cot

Cotul are un rol foarte important în mobilitatea brațului, iar orice disconfort care apare la nivelul acestuia poate să producă foarte multe probleme legate de desfășurarea sarcinilor zilnice. De fiecare dată când la Alchimeia ajunge un pacient cu afecțiuni ale cotului, ne străduim să asigurăm un context cât mai favorabil vindecării line și recuperării complete.

O entorsă a cotului este o leziune a ligamentelor care susțin articulația, ducând la durere, umflare și mobilitate limitată. Articulația cotului este o articulație complexă cu rol în îndoirea și îndreptarea brațului, iar ligamentele sunt benzi puternice de țesut care conectează oasele și oferă stabilitate articulației. În cazul în care aceste ligamente sunt întinse sau rupte, apare o entorsă la cot.

Simptomele depind de severitatea leziunii și includ durere, sensibilitate și umflare în jurul articulației cotului. În momentul mișcării, durerea se poate agrava. La fel se întâmplă și în cazul în care se aplică presiune asupra zonei. Pacienții pot întâmpina dificultăți în întinderea sau îndoirea completă a brațului și pot să aibă dificultăți în a mișca brațul normal. În cazuri mai severe, pot exista vânătăi sau deformare vizibilă în jurul articulației. Incapacitatea de a mișca brațul înseamnă de obicei că există o fractură, leziune mai gravă decât entorsa.

Entorsele cotului pot să fie:

 • entorse de gradul 1 – întindere ușoară sau ruperea microscopică a fibrelor ligamentelor, rezultând durere ușoară, umflare minimă și nicio pierdere semnificativă a stabilității articulațiilor
 • entorse de gradul 2 – ruperea parțială a ligamentelor, care duce la durere moderată, umflare vizibilă și o anumită instabilitate a articulației.
 • entorse de gradul 3 – cele mai severe, implicând ruperea completă a ligamentului sau a ligamentelor, provocând dureri severe, umflături semnificative și instabilitate a articulației.

Diagnosticul exact și stabilirea tipului de entorsă reprezintă baza conceperii unui plan de tratament adaptat la nevoile pacientului.

Descoperă programele și terapiile Alchimeia

Cauzele entorsei de cot

O entorsă la cot poate apărea din diverse cauze, cele mai frecvente fiind legate de traume sau de forță excesivă aplicată articulației. Căzăturile pe mână, impactul direct asupra cotului sau mișcările bruște de răsucire pot duce la o entorsă. De asemenea, sporturile care solicită brațele cresc riscul de rănire a cotului. Jucătorii de baschet, tenis, baseball sau gimnaștii sunt deosebit de expuși la răni în zona cotului.

Factorii de risc care contribuie la dezvoltarea unei entorse a cotului includ:

 • tehnica inadecvată în timpului sportului
 • condiția fizică nepotrivită pentru un anumit antrenament
 • încălzirea insuficientă înaintea unui antrenament
 • utilizarea necorespunzătoare a echipamentului sportiv
 • slăbiciunea sau dezechilibrul mușchilor din jurul articulației cotului

Elaborarea planului de tratament se face de către specialiști cu vastă pregătire, care pot să redea funcționalitatea completă a brațului afectat. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul pacienților care se implică activ în procesul de recuperare și care regăsesc acel echilibru între planul fizic și cel emoțional.

Tratamente pentru entorsă de cot

Ne propunem să aducem numeroase avantaje pacientului printr-o abordare a tratamentului ce vizează reducerea durerii, a inflamației, promovarea vindecării și restabilirea funcției normale a articulației. Planul de tratament specific poate varia în funcție de severitatea entorsei, de factori individuali și de recomandările personalizate.

Odihna, gheața și compresia sunt măsuri care asigură confort pe moment, dar care nu oferă rezultate pe termen lung. După ce aceste măsuri inițiale au fost luate, este important să înceapă un program de recuperare cât mai potrivit, pentru minimizarea efectelor adverse cauzate de o lovitură în zona cotului.

Terapia fizică este în aproape toate cazurile o parte integrantă a planului de tratament când pacientul suferă o entorsă a cotului.Exercițiile specifice au rolul de a întări musculatura din jurul articulației cotului, de a îmbunătăți flexibilitatea și stabilitatea articulației. Ultrasunetele, stimularea electrică sau masajul manual accelerează semnificativ procesul de vindecare. Această abordare colaborativă este una care ne permite să analizăm cum răspunde organismul pacientului la diverse terapii. Astfel, putem să facem ajustări în timpul etapei de follow-up, în așa fel încât rezultatele să fie cât mai bune.

În cazuri severe sau când măsurile conservatoare nu oferă o ameliorare semnificativă, pot fi luate în considerare intervenții mai avansate. Acestea pot include injecții cu corticosteroizi pentru a reduce inflamația și durerea. Cu toate acestea, aceste injecții prezintă efecte secundare, cum ar fi riscul de slăbire a ligamentelor. În cazuri rare de leziuni severe ale ligamentelor, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a repara sau reconstrui ligamentele deteriorate.

Timpul de recuperare pentru o entorsă a cotului poate varia în funcție de severitatea entorsei, de modul în care pacientul răspunde la tratament și de alte probleme de sănătate pe care este posibil să le aibă persoana afectată.

Exercițiile de kinetoterapie sunt esențiale în procesul de recuperare. Acestea pot fi adaptate cu ușurință la starea de sănătate a pacientului și reprezintă principala metodă de a reda forța articulațiilor și a musculaturii.

Kinetoterapia este recomandată inclusiv ca metodă de prevenție în ceea ce privește leziunile viitoare. Beneficiile acesteia pot să fie observate de la o ședință de terapie la alta, cu condiția ca pacientul să fie implicat activ în recuperare. Participarea la toate sesiunile incluse în program este o regulă de la care nu ar trebui să te abați atunci când te confrunți cu o problemă de acest tip.

O dată ce începi un tratament personalizat, conceput special pentru tine, te vei bucura de sprijinul unui terapeut cu experiență din cadrul Alchimeia. În afară de colaborarea privitoare la exercițiile fizice, acest specialist te va ajuta să înțelegi mai bine ce schimbări trebuie să faci în stilul de viață. Pe de altă parte, cu empatie și deschidere, terapeutul o să te ajute să restabilești echilibrul corp-minte-suflet. Este normal ca balanța să fie afectată dacă nu mai poți să desfășori activități obișnuite, deoarece apar frustrări și nemulțumiri pe plan personal, dar și profesional.

Pentru astfel de situații am pus pe picioare o clinică ce oferă și confort emoțional, nu doar tehnici fizice de redobândire a sănătății. Ne mândrim cu o echipă de specialiști gata să ajute pacienții să își recapete calitatea vieții și dorința de a reveni la activitățile normale, fără să sufere din cauza disconfortului sau a durerii.

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre serviciile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare