Fitness medical

Fitnessul medical este un concept bazat pe exerciții fizice ca strategie principală pentru prevenirea bolilor și ca terapie adjuvantă în tratamentul acestora. Terapeuții Alchimeia elaborează un program individual, adaptat pe starea de sanatate a pacientului, dar și ținând cont de istoricul medical al acestuia în fucție de afecțiunile cronice existente precum hernii de disc, scolioze, sciatică, istoric cu fracturi, entrose, luxații, afecțiuni degenerative articulare etc.

Ce este fitnessul medical?

Alchimeia promovează prevenția ca modalitate de a te bucura de o stare generală de sănătate cât mai bună, pe termen îndelungat. Scopul fitnessului medical este de a întări starea de bine a pacientului urmărind recuperarea pe termen lung și pe pregătirea lui fizică, ca să funcționeze independent, să nu prezinte dureri cronice de diferite cauze, să rămână activ pe toată durata vieții.

Principiile de bază ale fitnessului medical

Unul dintre principiile de bază ale fitnessului medical este îmbunătățirea stării generale de sănătate, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Un organism puternic și sănătos reprezintă o „fundație” pentru un mental motivat și un nivel mai scăzut de stres.

De asemenea, un alt scop și, în același timp, principiu al fitnessului medical este de a accelera procesul de vindecare/recuperare, pentru a reda pacientului atât mobilitatea, cât și calitatea vieții.

Practic, terapia de fitness se concentrează asupra sănătății și stării de bine prin concentrarea pe întreg corpul și nu doar pe zonele afectate sau cu diverse probleme. Întărirea musculaturii și creșterea mobilității reprezintă o garanție că recuperarea se face treptat, dar eficient.

Nu în ultimul rând, menținerea motivației pacientului este esențială. Terapeutul trebuie să educe pacientul cu privire la menținerea sănătății și, de asemenea, să îl ghideze pe tot parcursul tratamentului, scopul fiind progresul de la o ședință la alta. Evitarea recidivei este, prin urmare, un alt principiu care guvernează acest tip de terapie.

Programeză o ședință de fitness medical

Când să programezi o ședință de fitness medical?

Fitnessul medical reprezintă o formă de prevenție, în primul rând. Terapeuții Alchimeia recomandă acest tip de terapie și pentru persoane care se confruntă cu diferite afecțiuni sau dizabilități, pentru a-și îmbunătăți tonusul general, după ce au depășit faza acută.

Angajații, sportivii care urmează programe de antrenament sau care desfășoară diverse activități au nevoie de fitness medical și de evaluări regulate pentru a evita problemele de sănătate.

Cât durează terapia prin fitness medical?

Terapia prin fitness medical poate să reprezinte o metodă de prevenție pe termen mediu și lung. Nu există o durată standard pentru această terapie, însă terapeuții vor face recomandările necesare individualizat. Credem în adaptare și educare continuă și în urmărirea evoluției fiecărui pacient în parte, pentru a obține rezultate cât mai bune și pentru ca persoanele care trec pragul clinicii să se bucură de o stare de sănătate îmbunătățită.

Cum decurge o ședință de fitness medical?

Având în vedere faptul că fitnessul medical poate fi o terapie adjuvantă sau o metodă de prevenție, exercițiile vor fi adaptate la necesitățile pacientului și la obiectivele sale. De asemenea, planul de tratament și mișcările incluse în acesta, precum și intensitatea lor, vor fi adaptate permanent, ținându-se cont de evoluția pacientului.

Oferta Fitness Medical

Servicii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre serviciile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.