Prenatal
Corpul unei femei suferă numeroase transformări în timpul sarcinii – pentru a permite dezvoltarea copilului în mediul intrauterin. Aceste schimbări sunt atât de ordin hormonal, cât și de ordin fizic și emoțional.
Ce este masajul prenatal?
Masajul prenatal este o formă specifică de terapie, destinată femeilor însărcinate și nevoilor acestora. Scopul acestei tehnici este de a ameliora disconfortul generat de sarcină și îmbunătățirea stării generale.
Modificările care intervin în timpul sarcinii includ:
- Accentuarea curburilor coloanei vertebrale și tensionarea musculaturii spatelui;
- Îngreunarea circulației de întoarcere;
- Apariția lombo-sciaticii sau a spasmelor musculare pe gambe;
- Predispoziția la platfus sau la sindromul compresiv de tunel carpian din cauza hormonilor de sarcină;
- Apariția contracturilor musculare cervicale, comprimarea plexului brahial, parestezii la nivelul membrelor superioare etc.
Principiile de bază ale masajului prenatal
Principalele obiective și principii ale masajului prenatal sunt:
- Decontracturarea musculaturii;
- Prevenirea sau tratarea apariției lombosciaticii/platfusului/sindromului de tunel carpian;
- Relaxarea generală;
- Diminuarea stresului.
Relaxează-te cu o ședință de masaj prenatal
Cum decurge o ședință de masaj prenatal?
Specialistul se asigură că pacienta este așezată într-o poziție cât mai confortabilă, de obicei pe o parte și cu perne de sprijin în jurul acesteia. Tehnicile utilizate sunt sigure și adaptate la starea generală a femeii. În timpul ședinței de masaj, terapeutul comunică permanent cu pacienta pentru ca aceasta să se simtă în siguranță și să se relaxeze.
Când programezi o ședință de masaj prenatal?
Masajul prenatal este recomandat indiferent de cât de avansată este sarcina. Specialistul va face recomandările necesare în ceea ce privește tehnicile de masaj, frecvența ședințelor și durata acestora. Ne asigurăm că pacientele sunt relaxate și că este promovată o stare generală cât mai bună pe parcursul sarcinii.