Sforăitul poate fi mult mai periculos decât pare
Sforăitul apare atunci când ceva obstrucționează fluxul de aer în timpul somnului. Deși poate părea doar un efect enervant și jenant, sforăitul poate fi mult mai periculos decât pare. Aceasta deoarece sforăitul este un semn important al apneei obstructive de somn, o afecțiune gravă în care respirația se oprește pentru 10 secunde sau mai mult în mod repetat. În plus, apneea obstructivă de somn crește riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și alte probleme de sănătate. Prin urmare, anumite cazuri de sforăit pot fi periculoase pentru viață.
Sforăitul apare atunci când aerul nu poate circula liber prin gură sau nas. În această situație, aerul este forțat să treacă printr-o zonă obstrucționată, determinând astfel țesuturile moi din gură, nas și gât să se lovească și să vibreze. Această vibrație produce sunetul caracteristic al sforăitului.
Un studiu privind somnul a constatat că intensitatea sforăitului este legată de riscul de ateroscleroză carotidiană, care reprezintă îngustarea arterelor de la nivelul gâtului din cauza depunerilor de grăsime. Acest lucru ar putea duce în cele din urmă la un accident vascular cerebral.
Apneea de somn este asociată cu probleme cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arterială și boală coronariană, care pot conduce la atacuri de cord.
Persoanele care sforăie pe termen lung sau care suferă de apnee de somn riscă să dezvolte un ritm cardiac neregulat, sau aritmie.
Lipsa de somn cauzată de sforăit sau apnee de somn poate avea consecințe grave. De exemplu, sforăitul sau apneea de somn te duce într-o zonă de epuizare și există riscul să adormi în timp ce conduci.
Pacienții Alchimeia reușesc să rezolve problemele legate de sforăit prin monitorizarea corectă a cauzelor! Un diagnostic corect, cu aparatura pusă la dispoziție de clinica Alchimeia, a avut un impact profund și pozitiv asupra vieții pacienților.
Adresează-te azi clinicii Alchimeia pentru pachetul special: 0752 546 386