Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Schroth

Terapia Schroth, utilizată în mod frecvent în cadrul Alchimeia, este o metodă de fizioterapie menită să gestioneze eficient starea de sănătate a pacienților cu afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale, pentru ca aceștia să se bucure de o calitate mai bună a vieții. 

Ce este terapia Schroth?

În ciuda vârstei fragede, copiii se pot confrunta și ei cu probleme la spate, iar exercițiile incluse în planul de tratament specific terapiei Schr oth îi vor ajuta să își recupereze sănătatea. Tratamentele sunt personalizate, în funcție de curbura coloanei vertebrale. 

Terapia Schroth este o metodă non-invazivă pentru orice deficiență care apare la nivelul coloanei vertebrale (scolioză, cifoză, maladia Scheuermann etc.). Prin efectuarea de exerciții specifice, coloana curbată este readusă treptat în poziție naturală. Simultan, aceste tehnici conduc la alungirea și întărirea coloanei vertebrale, pentru confort sporit și pentru ameliorarea durerilor, precum și în scopul corectării posturii.

Beneficiile terapiei Schroth

Beneficiile terapiei Schroth sunt numeroase și se reflectă atât la nivel fizic, cât și emoțional. Este evident că pacienții care se confruntă cu afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale vor avea dificultăți inclusiv în îndeplinirea celor mai simple sarcini. Astfel, nu sunt rare cazurile în care la Alchimeia ajung persoane care vor să se izoleze și evită contactul social tocmai pentru a nu-și expune punctele slabe. 

Pentru aceștia și nu numai, ne dorim să oferim terapie fizică, dar și emoțională, în așa fel încât vindecarea să apară pe toate planurile. Prin terapia Schroth, ne dorim să atingem următoarele obiective:

Principii de bază ale terapiei Schroth

Terapia Schroth a fost dezvoltată de Katharina Schroth și studiile au fost continuate de fiica sa, Christa. Născută cu o scolioză gravă, Katharina și-a dedicat viața cercetărilor în domeniu și a descoperit și implementat tehnici de respirație și exerciții pentru gestionarea afecțiunii. Alături de fiica ei a deschis o clinică în Germania și au redat sănătatea foarte multor persoane. 

Principiile de bază ale acestei terapii includ:

Află mai multe despre terapia Schroth

Când să te programezi pentru terapie Schroth?

Unii copii se pot naște cu probleme de postură generate de afecțiuni ale coloanei vertebrale. De asemenea, pe parcursul anilor, din cauza pozițiilor incorecte sau a unor accidente ori leziuni, coloana vertebrală poate suferi modificări

Scolioza este o afecțiune frecventă în rândul pacienților de toate vârstele, așa că terapia Schroth poate fi extrem de eficientă în rezolvarea acesteia, dar și ca metodă de prevenție. Părinții trebuie să solicite ajutorul specialistului atunci când copilul acuză dureri de spate sau dacă observă modificări în postura corporală, precum și dificultăți de respirație. 

În egală măsură, această terapie este benefică și pentru alte afecțiuni care apar la nivelul coloanei vertebrale și care dăunează calității vieții. Unele deficiențe sunt vizibile chiar și cu ochiul liber, un motiv în plus pentru dezechilibrele emoționale ce survin odată cu aceste probleme.

 

Fie că sunt cauzate de accidentări sau de boli care degenerează în timp, afecțiunile coloanei vertebrale au un efect major asupra calității vieții. Terapia Schroth este recomandă pacienților care suferă de:

Cum decurge terapia Schroth?

Exercițiile Schroth, deși diferite de la o persoană la alta, includ trei componente de bază, ce vor fi utilizate în timpul terapiei:

Cât durează terapia Schroth?

Deformările coloanei vertebrale afectează calitatea vieții, așa că terapia Schroth este o metodă ce oferă rezultate pe termen lung, însă necesită răbdare. În funcție de gradul afecțiunii, specialiștii vor recomanda un plan de tratament pentru o anumită perioadă de timp, care se poate prelungi în funcție de evoluția stării pacientului. 

Este esențial să ajungi cu copilul la un specialist atunci când observi probleme de postură sau dacă el acuză dureri sau disconfort. În cadrul Alchimeia beneficiezi de suportul unor specialiști cu ani de experiență în spate și cu numeroase cazuri rezolvate.

Ofertă terapia Schroth

Terapii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre terapiile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare