Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Fizioterapie

Fizioterapia este o metodă a tratamentului de recuperare în care se utilizează atât agenți fizici naturali cum ar fi apa minerală sau nămolul cât și artificiali precum cei termici, mecanici sau electrici.

Ce este fizioterapia?

Fizioterapia este o terapie ce poate fi folosită atât în prevenția cât și în tratarea și reabilitarea persoanelor cu diferite afecțiuni. Această terapie se adresează de principiu persoanelor cu afecțiuni osteoarticulare, neurologice, musculare, degenerative, de ordin respirator sau sportiv.

Principalele efecte ale fizioterapiei sunt:

Cele mai frecvente beneficii ale fizioterapiei sunt:

Cum decurge o ședință de fizioterapie?

În prima fază specialistul va efectua o evaluare a stării fizice a pacientului, utilizând inclusiv informații din istoricul medical al acestuia. Apoi, se vor stabili de comun acord obiectivele și, de la o ședință la alta, se va observa progresul. 

Cât durează tratamentul de fizioterapie?

De principiu, acesta durează aproximativ 2 săptămâni, mai exact, 10 ședințe, acestea pot suferi modificări în funcție de particularitățile specifice ale fiecărui pacient.

Când să programezi o vizită la fizioterapeut?

Fizioterapia poate fi utilă pentru persoanele de toate vârstele, care se confruntă cu afecțiuni ce pot include: 

Ce este curentul interferențial?

Curentul interferențial este un curent ce are drept principal rol crearea unei excitații electrice la nivel local asupra zonei pe care se acționează. Principalele efecte ale acestui tip de curent sunt: excitomotor, decontracturant, vasculotrof, resorbtiv.

Acest tip de curent se aplică în cazuri precum:

Programează-te la o ședință de fizioterapie

Ce este terapia cu laser?

Terapia cu laser utilizează radiații cu lumină pentru a produce o reactie de tip fotochimic la nivelul celulelor corpului. Implică practic aplicarea unui laser la nivelul zonei dureroase cu scopul de a îmbunătăți vindecarea țesuturilor moi, acest lucru ducând practic la ameliorarea simptomatologiei afecțiunilor acute sau cronice. 

Terapia cu laser este foarte căutată în rândul pacienților și se realizează de obicei în cadrul unei ședințe de fizioterapie care cuprind mai multe proceduri. Principala senzație pe care pacienții o au după acest tip de terapie este una plăcută și de reducere a durerii.

Principalele beneficii ale acestei terapii sunt: Reduce inflamatia si elimina durerea, Luminile cu laser reduc umflarea cauzata de articulatiile inflamate, Ofera o mobilitate mai buna a articulatiilor si stimuleaza regenerarea tesuturilor, Activeaza sistemul de drenaj limfatic pentru a drena zona umflata a corpului si reduce inflamatia.

Principalele beneficiii ale acestei terapii sunt:

Ce este terapia cu ultrasunete?

Terapia cu ultrasunete este o terapie foarte des utilizată în programul fizioterapeutic, aceasta are drept principal efect stimularea celulelor și implicit acest lucru va duce la stimularea procesului de vindecare. Ultrasunetele reduc durerea, spasmele musculare și ajută la regenerarea țesutului vizat.

Principalele beneficiii ale terapiei cu ultrasunete:

Ce este electrostimularea?

Electrostimularea este o metodă de terapie ce imită procesul natural pe care creierul uman îl pune în aplicare atunci când mușchii se contractă. Această tehnică atent studiată și utilizată cu încredere la Alchimeia se bazează pe impulsuri electrice cu frecvențe și intensități diferite, regrupate în programe specifice. Întreg procesul are 3 obiective principale: ameliorarea durerii și a disconfortului, relaxarea sau întărirea musculaturii.

Acest tip de terapie nu este o metodă inovatoare, ci are în spate un istoric important, fiind folosită încă de la mijlocul secolului XX, pentru recuperare, dar și pentru sporirea confortului fizic. Astfel, este un instrument de bază în medicină și în sectorul paramedical, dar este folosit și pentru sportivi și atleți de performanță, ca metodă de prevenție și recuperare accelerată. 

Principii de bază ale electrostimulării

Electrostimularea reprezintă o alternativă la tratamentele pe bază de medicamente. Astfel, principiul cel mai important al acestui tip de terapie este conferirea unei soluții naturale pentru calmarea oricărui tip de durere

De asemenea, un alt obiectiv al electrostimulării, atunci când este utilizată într-un plan de tratament, este relaxarea mușchilor și diminuarea tensiunii musculare prin stimularea circulației sângelui. În același timp, prin modul de acționare, sunt eliminate toxinele acumulate în mușchi, ceea ce conduce la ameliorarea imediată a durerii și a tensiunii.

Utilizată ca formă de prevenție în lumea sportivă, electrostimularea se bazează și pe principiul prevenției. Combinarea activității fizice cu programele de electrostimulare s-a dovedit a fi o metodă excelentă de antrenament pentru sportivii de performanță și nu numai. Terapia ajută la întărirea mușchilor, fără a afecta articulațiile.

Cum decurge o ședință de electrostimulare?

Modul în care se desfășoară o ședință de electrostimulare este dictat de nevoile pacientului și de obiectivele pe care acesta le are. De exemplu, o ședință de recuperare după un antrenament intens diferă de o ședință efectuată după o intervenție chirurgicală.

În general, electrozii sunt plasați în zonele cele mai potrivite, sunt setate frecvențele, urmând ca pacientul să fie monitorizat pe tot parcursul tratamentului.

Cât durează tratamentul cu electrostimulare?

O ședință de electrostimulare poate dura de la 10 minute la 30 de minute. În ceea ce privește frecvența sesiunilor, aceasta va fi stabilită de către un profesionist în domeniu. Planul de tratament personalizat este metoda de lucru cea mai eficientă pentru a obține rezultate cât mai bune, o metodă promovată în cadrul Alchimeia. Acest plan poate fi ajustat în funcție de răspunsul organismului la tratament și de evoluția fiecărui pacient în parte.

Când să programezi o ședință de electrostimulare?

Electrostimularea este recomandată de specialiștii Alchimeia în foarte multe cazuri, mai ales persoanelor din categoriile de mai jos sau care suferă de anumite afecțiuni:

Programează-te la o ședință de fizioterapie

Terapii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre terapiile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare