Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Galileo

Terapia Galileo este  o metodă de tratament ce se bazează pe mișcarea naturală pe care fiecare om o efectuează în timpul mersului. Această terapie utilizează o platformă de antrenament care, acționând prin vibrații, determină o mișcare a bazinului ce are loc în mod natural în mers, dar aici este mult mai rapidă. Copiii care ajung la Alchimeia pentru a beneficia de acest tip de tratament sunt supravegheați de specialiști care au în spate mulți ani de studii și experiență și care ajută în mod activ la îndeplinirea obiectivelor fiecărui pacient, indiferent de vârstă. 

Ce este terapia Galileo?

Galileo este o metodă excelentă pentru a reda sănătatea pacienților, un instrument care schimbă viața, folosit pentru reabilitare și antrenament. Scopul acestei terapii este să ajute la menținerea și recăpătarea bunăstării fizice, fiziologice și psihologice. Metodele integrate accelerează recuperarea și ajută la eficientizarea și îmbunătățirea programului de antrenament fizic, indiferent de nivelul pacientului. 

Această tehnologie de antrenament și reabilitare este utilizată la nivel mondial în spitale și clinici, dar și pentru reabilitare la domiciliu. La Alchimeia promovăm terapia Galileo pentru pacienți de toate vârstele care doresc să își îmbunătățească condiția fizică, dar și ca formă de recuperare.

Terapia Galileo este suficient de sigură pentru a fi utilizată inclusiv în cazul copiilor, dar și pentru vârstnici, îmbunătățind fitnessul muscular, sporind performanța la sportivi. Poate fi folosită în toate etapele reabilitării, optimizând și accelerând în multe cazuri reabilitarea precoce. Un alt avantaj al terapiei Galileo este că ajută la diminuarea riscului de complicații în cazul anumitor afecțiuni. 

Timp de 25 de ani, terapia Galileo a fost folosită la nivel mondial pentru a ajuta la reabilitarea fizică și la vindecarea multor afecțiuni medicale la copii și adulți, cu cercetări și studii bazate pe dovezi și aplicații clinice în domenii precum neurologie, pediatrie, cardiologie, medicină sportivă, oncologie, pneumologie, endocrinologie.

Ușor de utilizat, oferă posibilitatea unui antrenament cu impact redus, optimizând „reînvățarea motorie” sub principiul repetițiilor, îmbunătățind echilibrul, funcția musculară, forța și comunicarea neuronală.

Care sunt principiile de bază ale terapiei Galileo?

În primul rând, terapia Galileo poartă numele fizicianului Galileo Galilei, cel care a analizat efectul natural de rezonanță încă din secolul al XVI-lea. În mod evident, principiile acestei metode de tratament se axează pe utilizarea vibrațiilor pentru a ajuta corpul să se vindece în mod natural, dar și pentru a îmbunătăți starea generală a organismului.

Terapia Galileo se bazează pe:

Încearcă terapia Galileo

Când să programezi o ședință de terapie Galileo?

Terapia Galileo este benefică în primii ani din viață, atunci când sunt depistate probleme de dezvoltare sau de învățare. Eficiența terapiei continuă și după copilărie, fiind recomandată inclusiv pentru sportivii de performanță și pentru persoane vârstnice. Posibilitatea de adaptare a programului de antrenament asigură pacienților toate condițiile pentru a duce la bun sfârșit fiecare sesiune, până când obiectivele sunt atinse. 

Mușchii funcționali și puternici sunt esențiali pentru articulațiile sănătoase și mai ales pentru dezvoltarea geometriei osoase în copilărie. Prin urmare, funcția musculară este un factor cheie pentru dezvoltare, precum și pentru prevenirea și tratamentul bolilor neuromusculare și ale scheletului. Astfel, atunci când dorești să te asigură că cel mai mic membru al familiei se dezvoltă frumos și sănătos, terapia Galileo este o variantă ideală pentru primii ani din viață și nu numai. 

Cum decurge o ședință
de terapie Galileo?

În cazul terapiei Galileo, specialistul va efectua inițial o evaluare. După această etapă, planul de tratament se face personalizat, pentru a răspunde nevoilor fiecărui pacient în parte. Programul de tratament va conține exerciții și metode specifice. 

Terapia Galileo presupune utilizarea unor aparate ce stimulează diverse părți ale corpului, prin vibrații, în funcție de necesitățile pacientului. Cu ajutorul terapeutului, fiecare exercițiu va fi efectuat în deplină siguranță, până când repetările vor deveni ușor de făcut și având rezultatele așteptate.

Cât durează o ședință
de terapie Galileo?

Durata terapiilor variază în funcție de starea inițială a pacientului, dar și de obiectivele setate. Unii pacienți pot observa îmbunătățiri după doar câteva ședințe, în timp ce alții pot să progreseze mai lent, însă terapia este la fel de benefică indiferent de situații. 

În mod ideal, terapia Galileo funcționează excelent în combinație cu alte abordări terapeutice. Galileo poate face terapia mult mai eficientă, chiar și atunci când este utilizată în combinație cu alte concepte de terapie. Această abordare colaborativă pe care specialiștii din cadrul Alchimeia o pun în valoare este o modalitate de a reda sănătatea pacienților. Ne axăm atât pe componenta emoțională, cât și pe cea fizică pentru a restabili echilibrul de care este nevoie pentru o viață sănătoasă. 

Principiile și conceptele Alchimeia se axează și pe latura psihologică a pacienților. Atunci când te confrunți cu stres și cu presiune excesivă în viața de zi cu zi, corpul are de suferit. Durerile de orice tip au întotdeauna și o explicație aflată în legătură cu planul emoțional, iar pentru noi este esențial să privim dincolo de simptomatologia aferentă unei afecțiuni. 

Cauzele bolilor, odată depistate, pot să fie stopate prin intermediul unui plan de tratament adecvat. Personalizarea programelor de tratare și de recuperare este primul pas pe care îl facem, indiferent de starea pacientului. Nu utilizăm formule standard în terapiile pe care le efectuăm, ci adaptăm planurile pentru a răspunde cât mai rapid nevoilor și obiectivelor pacienților. 

Terapia Galileo este doar una dintre metodele neinvazive în care credem, datorită pacienților care ne oferă zilnic feedback pozitiv în legătură cu acest mod de lucru.

Ofertă pentru terapia Galileo

Servicii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre terapiile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare