Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic reprezintă un ansamblu de tehnici manuale, kinetoterapie şi tehnici complexe de bandajare – cu scopul de a dirija limfa către ganglionii limfatici funcţionali.

Ce este drenajul limfatic?

Sistemul limfatic este un sistem compolex alcătuit dintr-o rețea de vase limfatice, ganglioni, țesuturi limfatice și organe limfatice. Aceste vase transportă limfa către inimă. Sistemul circulator procesează aproximativ 20 de litri de sânge pe zi. Acest proces se realizează prin filtrare, iar plasma se separă de sânge. Aproximativ 75% din plasmă este reabsorbită în vasele de sânge, iar restul intră în lichidul interstițial. Sistemul limfatic este responsabil cu găsirea de alte căi pentru a întoarce surplusul de aproximativ 25%, dar și cu asigurarea apărării imunologice.

Principiile de bază ale drenajului limfatic

Scopul principal al drenajului limfatic este tratarea limfedemului (afecțiune provocată de acumularea de lichid limfatic în țesuturi). Deoarece limfa este blocată în astfel de situații, drenajul limfatic este menit să o dirijeze către ganglionii funcționali – prin intermediul tehnicilor manuale de specialitate. Drenajul limfatic presupune aplicarea unei presiuni ritmice asupra pielii, întotdeauna în direcția fluxului limfatic.

Programează o ședință de drenaj limfatic

Când să programezi o ședință de drenaj limfatic?

Drenajul limfatic manual se recomandă exclusiv de către medicul specialist/medicul curant. Indicațiile specialistului cuprind zona de interes și frecvența ședințelor.

În urma intervenţiei de mastectomie (extirparea sânului), însoţită de limfadenectomie, este esențial ca drenajul limfatic manual să se efectueze cât mai repede după intervenţia chirurgicală (preferabil chiar din ziua următoare), dacă nu există alte contraindicaţii. Scopul este compensarea deficitului circulator limfatic, dar și identificarea rapidă a unei căi de evacuare pentru limfă.

Acest tip de terapie se recomandă pentru:

Cât durează terapia prin drenaj limfatic?

O ședință de drenjaj limfatic manual durează de obicei între 30 și 50 de minute, în funcție de obiectivele stabilite şi de zona vizată pentru tratament. Specialistul va alcătui un plan personalizat de tratament pentru fiecare pacient în parte.

Ofertă masaj drenaj limfatic

Servicii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre terapiile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare