Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Kinetoterapia de grup

Acest tip de terapie este o ramură a recuperării medicale ce se bazează pe o combinație de exerciții, tehnici și metode ce duc la îmbunătățirea funcției fizice, a mobilității, forței și flexibilității. La Alchimeia ai la dispoziție două tipuri de kinetoterapie pentru adulți, kinetoterapia individuală (PTK) și kinetoterapia de grup.

Ce este kinetoterapia de grup?

Kinetoterapia de grup implică participarea a mai multor pacienți, simultan, la ședințe de terapie, având ca scop recuperarea după diverse afecțiuni cronice, ortopedice, neuro-motorii, reumatismale. Acestea sunt conduse de un specialist din cadrul Alchimeia,  tu, în calitate de pacient, având parte de un plan de recuperare adaptat nevoilor și obiectivelor tale. 

Care sunt principiile de bază ale kinetoterapiei de grup?

Principiile de bază ale kinetoterapiei de grup includ:

În ciuda acestor avantaje evidente, kinetoterapia de grup poate să nu fie potrivită pentru pacienți cu situații complexe. Acestora li se recomandă kinetoterapia individuală, în timpul ședințelor specialistul având concentrată atenția 100% pe un singur set de obiective, ajustarea planului de tratament fiind mai facilă în acest caz.

Programează o ședință de kinetoterapie de grup

Cum decurge o ședință de kinetoterapie de grup?

Un kinetoterapeut va coordona, pentru îndeplinirii obiectivelor, un grup de pacienți. Ședințele sunt programate în așa fel încât toți pacienții să fie în program, atenția specialistului fiind distribuită tuturor pacienților.

Exercițiile din timpul sesiunii vor fi stabilite în funcție de nivelul și de starea ta din ziua antrenamentului. De asemenea, fiecare ședință de kinetoterapie de grup începe cu o încălzire, pentru pregătirea aparatului cardio-vascular și pentru a reduce riscul de accidentări. 

Pe tot parcursul activității, kinetoterapeutul se asigură că execuți mișcările corect, pentru ca rezultatele să fie cele dorite. Nu în ultimul rând, ca pacient ai ocazia de a socializa și de a împărtăși din experiențele tale, în așa fel încât să simți că faci parte dintr-o comunitate ce oferă sprijin.

Când să programezi o vizită la kinetoterapeut?

Ședințele de kinetoterapie individuală sunt utile în următoarele situații:

Cât durează tratamentul kinetoterapeutic?

În funcție cum simți și stare ta, poți să participi perioade mai scurte sau mai lungi de timp la ședințele de kinetoterapie de grup. La Alchimeia am avut numeroase cazuri în care pacienții au descoperit că trebuie să treacă la un alt nivel. Astfel, au dorit să înceapă kinetoterapia individuală sau fitness-ul medical, pentru a-și îmbunătăți într-un mod cât mai eficient starea de sănătate.

Pe de altă parte, pacienții preferă kinetoterapia de grup datorită faptului că se simt mai în largul lor alături de persoane cu aceleași obiective și dorințe. Indiferent de timpul alocat kinetoterapiei, specialiștii Alchimeia te vor îngriji întotdeauna cu maximă atenție, cu empatie și bazându-se pe experiența acumulată în foarte mulți ani de practică.

Oferta kinetoterapie de grup

Servicii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre serviciile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare