Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

P-DTR

P-DTR este o terapie bazată pe neurologie, biomecanică, neurofiziologie, anatomie și cercetări amănunțite. În cadrul Alchimeia utilizăm acest tip de terapie deoarece acționează direct asupra sistemului nervos central și este aplicația practică a neurologiei teoretice.

Rulează videoul

Ce este terapia P-DTR?

La  fel ca în cazul fiecărui plan de tratament pe care îl concepem, P-DTR se bazează pe o înțelegere profundă a neuroanatomiei, fiziologiei și ortopediei. Această terapie funcționează ca un liant sigur și stabil între baza teoretică și practică, pacientul fiind cel care se bucură de beneficii, ghidat de un specialist.

Principiile de bază ale P-DTR

Un  lucru unic pentru P-DTR este înțelegerea rolului pe care terminațiile nervoase senzoriale le au în funcția și procesele sistemului nervos central. Terapia P-DTR se aplică în cadrul sedinței de terapie manuală pentru a detecta și trata cauzele care duc la dureri și la alte probleme de sănătate. Terapia se bazează pe raspunsul în timp real al reflexelor musculare ce pot fi afectate de sedentarism, efort intens sau prelungit, traumatisme, operații, expunere prelungită la căldură, frig sau stres, substanțe chimice.

Efectele terapiei P-DTR includ:

Principiile terapiei neurologice P-DTR includ:

Programează-te la o ședință de terapie P-DTR

Când să programezi o ședință de P-DTR?

Pacienții care se confruntă cu disfuncții ale sistemului nervos, dureri sau disconfort de durată pot beneficia de pe urma terapiei P-DTR.

De asemenea, P-DTR reprezintă o alternativă utilă în cazul în care pacienții nu au obținut rezultate în urma altor tipuri de tratamente, cum ar fi medicație sau intervenții chirurgicale. Ședința de P-DTR se efectuază la recomadarea specialistului sau când pacientul prezintă semnele sau simptomele menționate anterior, întrucât la prima ședintă acesta va beneficia de o evaluare funcțională inițială.

Ai nevoie de o programare la Alchimeia dacă suferi de:

Cum decurge
o ședință de P-DTR?

În timpul unei ședințe de P-DTR, terapeutul efectuează o evaluare inițiată a aparatului locomotor și a modului în care răspunde sistemul nervos la anumiți stimuli. Această evaluare include de obicei teste  pentru mușchi, tehnici utile în analiza intervalului de mișcare, dar și palparea anumitor zone a corpului.

În funcție de rezultatele evaluării, specialistul concepe un plan de tratament personalizat, atent conturat în jurul necesităților pacientului. De asemenea, în timpul terapiei, pacientul poate fi îndrumat pentru a face exerciții și întinderi specifice, care ajută la întărirea zonelor afectate ale corpului. Întotdeauna se ține cont de răspunsul fiecărei persoane la tratament și planul se modifică în funcție de progres.

 

Cât durează
tratamentul P-DTR?

Un factor esențial în determinarea unei perioade de tratament îl reprezintă diagnosticul inițial, dar mai ales progresul și răspunsul pacientului la terapie. Astfel, durata tratamentului poate varia de la câteva săptămâni la timp mai îndelungat, în funcție de evoluția urmărită îndeaproape de terapeut. 

Este important ca pacienții să rezoneze cu conceptul Alchimeia și să se lase îndrumați pentru a redescoperi echilibrul între corp, minte și suflet, pentru a găsi sursa reală a unei stări de bine pe termen lung. Ne dorim să descoperim împreună metode personalizate, care reprezintă cele mai eficiente soluții în redobândirea sănătății.

Ofertă terapie P-DTR

Terapii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre terapiile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare