Ce este psihoterapia?
Principiile de bază ale psihoterapiei
Pentru ca ne angajăm să oferim un mediu sigur, care favorizează vindecarea si pentru ca promovăm o cultură a incluziunii și a sprijinului, misiunea noastră este să ajutăm pacienții să atingă armonia interioară și exterioară.
Suntem ghidați de convingerea că, atunci când corpul, mintea și sufletul sunt în echilibru, putem ajunge la vindecare, indiferent de problema de sănătate pe care o avem.
Astfel, rolul psihologului in echipa Alchimeia este de a însoți pacienții mici sau mai mari in călătoria lor de autodescoperire și de vindecare, de schimbare a unor dinamici relaționale disfuncționale.
Având susținerea si ghidarea psihoterapeutului, atât terapeutul cât si părinții pot înțelege si accepta schimbările, pot face transformari constiente, cu efort continuu, împreună.
Când să programezi o vizită pentru psihoterapie?
- schimbări ale stilului de viață (exerciții fizice regulate, o dietă sănătoasă, reducerea consumului de cofeină și alcool, crearea unui mediu de somn cât mai relaxant);
- Probleme în cuplu;
- Expunere la stres;
- Traumă și stres post-traumatic;
- Dependența și abuzul de substanțe;
- Auto-explorare și dezvoltare personală;
- Tulburări de alimentație (anorexie, bulimie, tulburarea de alimentație excesivă etc.);
- Tulburări de personalitate;
- Fobii și tulburări de anxietate;
- Sentimente persistențe de tristețe, furie sau alte emoții negative.
Cum decurge o ședință de psihoterapie?
O ședință de psihoterapie durează aproximativ o oră, timp în care specialistul utilizează tehnici diverse de comunicare pentru a ajuta pacientul să obțină răspunsuri. Psihoterapeutul nu îi spune unui pacient ce să facă, ci îi oferă îndrumare și sprijin pentru a descoperi modele comportamentale nocive, în vederea corectării acestora.
Psih. Amalia Constantin, psiholog clinician, logoped este psihoterapeutul din cadrul Alchimeia. Cu 16 ani de experiență în domeniul medical, 21 de ani experiență în lucrul cu copiii și familiile acestora, Amalia Constantin este motivată de dorința de a susține și de a fi acolo oricând este nevoie. Pacienții mici sau mari beneficiază de dedicarea totală a unui specialist empatic și dedicat.