Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Pediatric

Masajul pediatric este o terapie eficientă în cazul copiilor care suferă de insomnii, sunt agitați sau se confruntă cu diverse afecțiuni. Clinica Alchimeia a gândit un departament întreg de pediatrie, în cadrul căruia să își găsească rezolvarea multiple probleme de sănătate care apar în copilările. Astfel, masajul pediatric destinat copiilor de toate vârstele este efectuat de specialiști în această arie, care au foarte mulți ani de experiență cu pacienți tineri. 

Ce este masajul pediatric?

Copiii au nevoi fizice, emoționale și de dezvoltare diferite față de adulții, iar terapia prin masaj pediatric este concepută pentru a aborda aceste particularități. Acesta se realizează în diferite moduri, ținând cont de fragilitatea oaselor și a mușchilor, dar și de faptul că pielea are receptori senzoriali foarte sensibili și compacți în cazul pacienților cu vârste mici. 

Principii de bază ale masajului pediatric

Cel mai important lucru atunci când se efectuează masajul pediatric este ca acesta să fie adaptat necesităților copilului. Oasele și mușchii unui copil impun o abordare mai blândă, care să țină cont de dimensiune, de particularitățile de dezvoltare și, de asemenea, de posibile afecțiuni prezente. 

Un alt principiu esențial este adaptarea limbajului la vârsta copilului, pentru ca acesta să se simtă mereu în siguranță și să aibă încredere în terapeut. Acest lucru diferențiază terapeuții din cadrul Alchimeia, din echipă făcând parte oameni empatici, cu foarte multe cunoștințe și experiență în domeniu și cu abilități excelente de comunicare cu pacienți copii.

Nu în ultimul rând, consimțământul informat este un alt principiu al masajului pediatric. Înainte de a începe terapia, părinții sau tutorii vor primi toate informațiile necesare, în așa fel încât să poată ajuta și ei dacă este nevoie, pentru ca micuțul să fie întotdeauna relaxat și să se simtă în siguranță, dar și pentru ca tehnicile să fie adaptate la nevoile și preferințele sale. Așadar, colaborarea este esențială în acest tip de terapie.

Programează copilului tău
o ședință de masaj pediatric

Când să programezi
un masaj pediatric?

Masajul pediatric poate reprezenta o metodă de prevenție și de întărire a musculaturii. De asemenea, în cazul în care copilul este agitat și suferă de insomnii, acest tip de terapie este eficient pentru relaxare și pentru îmbunătățirea stării generale.

În cadrul Alchimeia recomandăm ședințe de masaj pediatric în combinație cu alte terapii, pentru ca rezultatele să fie dintre cele mai bune. 

Cum decurge o ședință de masaj pediatric?

În timpul ședinței de masaj pediatric, terapeutul informează tutorii cu privire la fiecare etapă. Copilului îi este comunicat la fiecare pas tot ce se întâmplă, atât de părinți, cât și de specialist. Comunicarea este un pilon de bază în această terapie, deoarece copiii au nevoie de un mediu sigur și relaxat. 

Masajul în sine trebuie adaptat la nevoile și la preferințele copilului, precum și la obiectivele setate împreună cu specialistul. 

Cât durează
masajul pediatric?

În funcție de zona masată (masaj facial, total, regional), o ședință poate dura câteva minute. Durata tratamentului și numărul de programări depinde de obiective, dar și de afecțiunea tratată. În funcție de evoluția pacientului, specialistul va face recomandările aferente și va monitoriza starea copilului de la o ședință la alta. 

Ofertă kinetoterapie copii

Terapii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre terapiile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare