Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Kinesio Taping

Promovăm instrumentul terapeutic denumit Kinesio Taping în cadrul Alchimeia în toate programele de îngrijire: pediatric, neurologic, geriatric etc. De asemenea, explicăm pacienților noștri faptul că bandajarea neuro-musculară este eficientă pentru toate nivelurile de îngrijire (îngrijire acută, îngrijirea pacienților internați, la nivel de ambulatoriu sau îngrijire la domiciliu). 

Ce este kinesio taping (bandajarea neuro-musculară)?

În mod practic, terapia prin Kinesio Taping presupune aplicarea unor benzi direct pe piele, în zonele în care există diverse probleme, cum ar fi leziuni, dureri sau disconfort (de obicei, se aplică pe mușchi, ligamente și tendoane). Banda utilizată este confecționată din fibre de bumbac cu adeziv, ce imită aspectul și textura pielii umane. 

Rolul principal al kinesiotaping-ului este de a influența sistemul nervos prin stimularea proprioceptorilor din zona aplicată, de a susține pielea și de a o ridica, cu efecte asupra sisteului circulator și limfatic. Astfel, umflăturile cauzate de inflamații sunt reduse, se stimulează circulația sângelui, procesul de vindecare fiind accelerat. Un alt avantaj important al acestui tip de terapie este reducerea durerii, dar și prevenirea accidentărilor sau a leziunilor ulterioare prin întărirea musculaturii.

Principiile de bază ale kinesio taping

Tehnica de aplicare este și cel mai important principiu al acestei terapii. Aceasta face diferența dintre  rezultatele  bune și aplicarea ineficientă a benzilor. Tocmai din acest motiv, recomandăm pacienților care au nevoie de Kinesio Taping să apeleze la specialiștii Alchimeia, care au experiență cu acest instrument și care obțin rezultate excelente în materie de recuperare și prevenție. 

În plus, direcția și doza de tensiune aplicată pe bandă influențează în mod direct vindecarea și ameliorarea durerii, la fel ca durata de purtare. Un alt principiu important care ține de confortul pacientului este legat de modul de îndepărtare al benzii. Aceasta fiind aplicată direct pe piele, există riscul de iritații dacă nu este desprinsă corespunzător.

Am putea numi un nou principiu, și anume principiul de hard reset, care ajută organismul să se recupereze și să obțină o doză de energie nouă, pentru ca să înțeleagi cât de important este să te conectezi cu propria persoană și să te relaxezi.

Așadar, putem întocmi o listă, pe scurt, a celor mai importante beneficii ale masajului Alchimeia:

Încearcă o ședință de kinesio taping

Cum decurge o ședință de kinesio taping?

După ce pacientul a fost diagnosticat cu o anumită afecțiune sau dacă în planul său de tratament a fost inclus Kinesio Taping -ul, un specialist va aplica efectiv banda pe zona vizată.

Cât durează terapia prin kinesio taping?

Aplicarea benzii în sine este o procedură care durează doar câteva minute. Odată aplicată, aceasta va fi purtată perioada recomandată de specialist, durata în care benzile rămân lipite depinzând de zona în care sunt aplicate. În funcție de afecțiunea prezentată, dar și de rezultatele obținute, bandajarea neuro-musculară poate fi efectuată repetitiv, inclusiv ca măsură de prevenție. 

Când ai nevoie de kinesio taping?

Bandajarea neuro-musculară este eficientă și recomandată în următoarele situații:

Ofertă masaj

Terapii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre terapiile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare