Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Craniosacrală

Terapia craniosacrală este o formă de terapie manuală care se concentrează pe evaluarea și tratamentul disfuncțiilor și dezechilibrelor în sistemul craniosacral. A fost dezvoltată de către Andrew Taylor Still, fondatorul osteopatiei, și ulterior rafinată și extinsă de către William Garner Sutherland.

Ce este terpia craniosacrală?

Osteopatia craniosacrală este adesea utilizată pentru a trata o gamă largă de afecțiuni și probleme de sănătate, inclusiv dureri de cap, migrene, dureri de spate, stres, anxietate, tulburări de somn, traume fizice și emoționale și disfuncții ale sistemului nervos. Terapia este noninvazivă și se concentrează pe stimularea capacității naturale de vindecare a corpului.

Principiile de bază ale terapiei craniosacrale

Principiile de bază ale osteopatiei craniene sunt fundamentale pentru înțelegerea și aplicarea acestei forme de terapie manual.  Aceste formează fundamentul abordării osteopatiei craniene și ghidază practicantul în evaluarea și tratamentul pacienților. Iată câteva principii cheie:

Programează-te la o ședință de terapi craniosacrală

Când să programezi o ședință de terapia craniosacrală?

Programarea unei ședințe de terapia craniosacrală poate varia în funcție de nevoile și preferințele individuale. În general, poți lua în considerare următoarele momente pentru a programa o ședință:

Cât durează terapia craniosacrală?

Este important să menționez că durata tratamentului poate fi influențată de mai mulți factori, inclusiv complexitatea problemei de sănătate, răspunsul individual al pacientului și de planul therapeutic al practicantului. Unele probleme pot necesita mai mult timp pentru evaluare și tratament, în timp ce altele pot fi adresate într-un interval mai scurt.

Practicantul de terapie craniosacrală va discuta cu tine înainte de ședință pentru a evalua nevoile tale și a stabili un plan de tratament adecvat. Ei îți pot oferi o estimare a duratei necesare pentru tratamentul specific și pot ajusta durata în funcție de evoluția și progresul terapeutic.

Cum decurge o ședință deterapia craniosacrală?

O ședință tipică de terapie craniosacrală implică următoarele etape:

Evaluarea inițială

Înainte de începerea tratamentului, practicantul va discuta cu tine despre motivele pentru care ai solicitat osteopatie craniosacrală și va aduna informații despre istoricul tău medical și stilul de viață. Acest lucru îi ajută să înțeleagă mai bine nevoile tale și să identifice eventualele probleme sau disfuncții.

Poziția și relaxarea

În timpul ședinței, vei fi așezat pe o masă de tratament într-o poziție confortabilă, cum ar fi întins pe spate sau pe o parte. Practicantul îți va cere să te relaxezi și să te concentrezi pe respirație pentru a crea un mediu calm și propice pentru tratament.

Evaluarea palpatorie

Practicantul va utiliza mâinile pentru a explora zonele craniene, coloana vertebrală și alte părți ale corpului pentru a evalua mobilitatea țesuturilor și a detecta eventualele disfuncții. Ei pot folosi tehnici specifice pentru a simți pulsul ritmului craniosacral și pentru a identifica orice anomalii sau blocaje.

Tehnici manuale blânde

Pe baza evaluării inițiale, practicantul va folosi tehnici manuale blânde pentru a trata disfuncțiile și dezechilibrele identificate. Aceste tehnici pot implica presiuni ușoare, manipulări delicate și mobilizări ale țesuturilor moi și osoase din jurul capului, coloanei vertebrale și ale altor părți ale corpului.

Răspunsul corpului

În timpul tratamentului, corpul tău poate răspunde în diferite moduri. Poți simți senzații de relaxare profundă, căldură, pulsare sau chiar emoții care pot fi eliberate în timpul procesului de vindecare. Este important să fii deschis și să acorzi atenție răspunsurilor corpului tău.

Finalizarea ședinței

După terminarea tratamentului, practicantul poate discuta cu tine despre observațiile lor și despre recomandări pentru acasă, cum ar fi exerciții sau modificări ale stilului de viață care pot sprijini procesul de vindecare.

Ofertă terapie craniosacrală

Terapii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre terapiile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare