Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Pilates clinic

Pilatesul este un sistem complet de exerciții fizice dezvoltat în secolul XX de Joseph Pilates. Cu accent pe postură, aliniament corect și concentrare, pilatesul își propune să fortifice și să echilibreze întregul corp. Se bazează pe principii fundamentale, precum centrare, control, precizie, respirație și mișcare fluidă.

Ce este pilatesul clinic?

La Alchimeia, considerăm pilatesul ca fiind o formă de kinetoterapie, adesea recomandată pacienților noștri. Pilatesul oferă beneficii similare cu cele ale kinetoterapiei, inclusiv:

Care sunt principiile de bază ale pilatesului clinic?

Beneficiile pilatesului clinic

Câștigi mobilitate pentru sănătate

Cum decurge o
ședință de pilates clinic?

O ședință de pilates este o experiență revigorantă, care combină mișcare, respirație și concentrare. Fie că alegeți o sesiune individuală sau o clasă de grup, pilatesul este structurat într-un mod care vă permite să vă lucrați corpul într-un mod echilibrat.

Pasul 1

O ședință de pilates începe cu o serie de exerciții de încălzire pentru a pregăti corpul. Aceasta include adesea exerciții de respirație și mișcări de bază pentru a trezi musculatura și a crește fluxul de sânge.

Pasul 2

După încălzire, veți trece la o serie de exerciții de pilates clasice care se concentrează pe musculatura centrală (zona abdominală, spatele inferior și pelvisul). Aceste exerciții sunt concepute pentru a fortifica core-ul și a îmbunătăți postura. Acestea vizează grupele musculare specifice, incluzând brațele, picioarele, fesele și spatele. Poate implica folosirea unor echipamente suplimentare, precum benzi elastice, mingi sau cercul de pilates, pentru rezistență și diversitate.

Pasul 3

După ce mușchii au fost lucrați intens, ședința se va încheia cu o serie de întinderi pentru a ajuta la relaxare, creșterea flexibilității și prevenirea durerilor musculare. Dacă participați la o sesiune individuală, instructorul ar putea să vă ofere feedback cu privire la tehnică și la progresul dumneavoastră, și vă va oferi recomandări pentru practica ulterioară.

Cât durează o ședință
de pilates clinic?

O ședință tipică de pilates durează în jur de 50-60 de minute, în funcție de nivelul și scopul clasei. De asemenea, este esențial să comunicați cu kinetoterapeutul dumneavoastră despre orice probleme de sănătate sau preocupări pe care le aveți, astfel încât aceștia să poată adapta exercițiile la nevoile dumneavoastră individuale.

Oferta Pilates clinic

Terapii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre serviciile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare