Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Kinetoterapia individuală

Exercițiile fizice individuale, prin lucru 1 la 1 cu un terapeutul, îți influențează semnificativ procesul de vindecare sau atingerea obiectivelor fizice și psihice. Programul individualizat, explicarea proceselorde recuperare și posibilitatea de a ajusta continuu planul de tratament sunt factori care sporesc șansele de a obține rezultate excelente.

Ce este kinetoterapia individuală?

Alchimeia este un proiect individualizat pentru fiecare pacient  și pentru îmbunătățirea calității vieții acestuia. Tocmai de aceea, ne orientăm întotdeauna înspre rezultate și îți oferim posibilitatea de a interacționa îndeaproape cu specialiștii din echipă.

Prin serviciile de kinetoterapie individuală ne dorim să asigurăm acces la terapie fizică adaptată nevoilor și obiectivelor fiecărui pacient în parte. Această abordare reprezintă o modalitate de a cunoaște punctele slabe și punctele forte ale fiecărei persoane, pentru a concepe un plan de terapie complet, complex și, cel mai important, individualizat. În alcătuirea programului ținem cont de calități fizice, limitări, condiții medicale și orice informații care pot să ajute în procesul de recuperare/vindecare/întărire.

Principalul avantaj al kinetoterapiei individuale este acela că abordarea personalizată contribuie semnificativ la înțelegerea organismului pacientului. Astfel, rezultatele bune o să apară într-un timp mai scurt, fiind direcționate pe obiective specifice.

Care sunt principiile de bază ale kinetoterapiei individuale?

În primul rând, kinetoterapia individuală se bazează pe o colaborare 1 la 1 specialist-pacient. Spre deosebire de terapia de grup, în timpul ședințelor se mizează pe cunoașterea în detaliu a stării persoanei, dar și a obiectivelor exclusive ale acesteia. 

Accentul kinetoterapiei individuale este pe îmbunătățirea funcției fizice și a mobilității pacientului, reducerea durerii și disconfortului și prevenirea rănilor sau dizabilităților viitoare

În plus, fiecare etapă este gândită în așa fel încât puterea, flexibilitatea și rezistența să crească în mod treptat. Sunt abordate, simultan, limitările sau deficiențele, pentru ca punctele slabe să fie îmbunătățite semnificativ.

Oportunitatea de a lucra 1 la 1 cu un terapeut poate facilita semnificativ procesul de vindecare sau atingerea obiectivelor fizice și psihice. Îngrijirea individualizată, educarea pacientului și posibilitatea de a ajusta continuu planul de tratament sunt factori care sporesc șansele de a obține rezultate excelente.

Program 1:1, pacient-terapeut, pentru îmbunătățirea stării de sănătate

Cum decurge o ședință de kinetoterapie individuală?

Kinetoterapeutul lucrează direct cu pacientul pentru ca acesta să își atingă obiectivele, indiferent că este vorba despre performanțe sportive, îmbunătățirea calității vieții sau recuperare. Prima etapă constă în evaluarea nivelului actual, în așa fel încât specialistul să știe care sunt următorii pași.

Pe baza evaluării, kinetoterapeutul va concepe un plan personalizat de recuperare (exerciții, terapii alternative), plan care se poate ajuta pe parcurs. Etapa de monitorizare constă în analiza modului în care pacientul reacționează la tratament.

Când să programezi o vizită la kinetoterapeut?

Ședințele de kinetoterapie individuală sunt utile în următoarele situații:

Cât durează tratamentul kinetoterapeutic?

Tratamentul kinetoterapeutic la nivel individual nu are o durată specifică. Fiecare pacient reacționează în mod diferit și poate să necesite o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp pentru a ajunge la nivelul dorit. Împreună cu specialistul se va stabili un program de întâlniri, cât mai eficient, pentru ca rezultatele să apară curând și să fie cele scontate. Participarea activă a pacientului este esențială pentru ca lucrurile să se îndrepte într-o direcție cât mai bună.

Ofertă kinetoterapie individuală

Servicii complementare sugerate

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre terapiile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare