Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Site-ul este în transformare, în câteva zile actualizările vor fi gata, iar experiența navigării va fi îmbunătățită. Mulțumim pentru înțelegere.

Afecțiuni neurologice

Durerile de spate pot interfera grav cu calitatea vieții atunci când nu sunt tratate corespunzător și la timp. Foarte mulți pacienți ajung la Alchimeia din cauza durerilor severe pe care le resimt în zona spatelui și care le afectează capacitatea de a desfășura activitățile obișnuite.

Cervicalgia se referă la durerea care apare la nivelul gâtului și la nivelul porțiunii cervicale a coloanei vertebrale. Acest disconfort poate să apară din diverse cauze, însă când durerea devine severă, este necesară asistența medicală, deoarece nu este exclus ca pacientul să dezvolte depresie și anxietate din cauza problemelor conexe acestei afecțiuni și anume incapacitatea de a efectua anumite sarcini. 

Durerea lombară sau lombalgia este o afecțiune comună care se manifestă în partea inferioară a spatelui. Statul în picioare și mersul pot deveni mult mai dificile pentru pacienții care se confruntă cu această problemă. Activitățile casnice vor deveni sarcini grele, iar bunăstarea emoțională va avea și ea de suferit, deoarece disconfortul în creștere are un impact serios asupra psihicului. 

Dorsalgia este un termen general, care se referă la toate durerile ce pot afecta coloana vertebrală. Starea mintală este în dificultate atunci când o persoană are dureri de orice tip. Atunci când acestea se agravează și activitățile zilnice nu mai pot fi făcute la fel de ușor, apar frustrări și stări de depresie și anxietate, precum și nevoia de izolare socială.

La Alchimeia lucrăm alături de pacienții noștri pentru a echilibra cele 3 planuri care sunt un catalizator al întregului organism: corp, minte și suflet. Ne străduim să găsim cele mai eficiente tratamente, care oferă rezultate pe termen mediu și lung, axându-ne în același timp pe educarea privind metode de prevenire a afecțiunilor.

Descoperă programele și terapiile Alchimeia

Cauzele cervicalgiei, lombalgiei și dorsalgiei

Cauzele acestor afecțiuni sunt variate și depistarea lor reprezintă principalul factor în conceperea unui plan de tratament personalizat la nevoile și la starea de sănătate a pacientului.

Încordarea musculară, accidentările și afecțiunile medicale subiacente sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale apariției cervicalgiei, lombalgiei și dorsalgiei. La Alchimeia ne întâlnim deseori cu sportivi de performanță care se confruntă cu astfel de dureri, tocmai din cauza expunerii lor aproape zilnice la accidentări și suprasolicitare. Desigur, la noi ajung și persoanele care au un stil de viață sedentar și persoane cu o vârstă înaintată, acuzând același tip de dureri.

Cervicalgia este, în majoritatea cazurilor, un rezultat al încordării musculare. Lombalgia și dorsalgia pot să apară și acestea pe fondul încordării excesive a mușchilor din cauza  suprasolicitarii, a posturii proaste sau a mișcărilor bruște.

Accidentările pot provoca, de asemenea, durere. Includem aici cauze precum accidentele rutiere, căzături sau leziuni sportive. Majoritatea pacienților se confruntă cu durere, inflamații și mobilitate limitată, probleme care necesită un plan de recuperare adaptat.

Durerile de spate sunt frecvente în rândul persoanelor care practică o postură proastă și care au un stil de viață mai degrabă sedentar. Lipsa de mișcare duce la încordare musculară și la dureri în diverse zone ale spatelui, în timp ce postura incorectă are efecte negative asupra stării generale și generează disconfort și dureri pe termen lung.

Afecțiunile medicale subiacente, cum ar fi osteoartrita, stenoza coloanei vertebrale sau hernia de disc pot provoca durere, rigiditate și mobilitate limitată în zonele afectate. De asemenea, boala degenerativă a discului este o afecțiune care apare atunci când discurile dintre vertebrele coloanei vertebrale încep să se deterioreze. Nu în ultimul rând, sciatica este o problemă de sănătate care, netratată, se agravează și afectează calitatea vieții. Aceasta apare atunci când nervul sciatic este comprimat sau lezat.

Alchimeia este o clinică în care punem pe primul loc nevoile pacientului. Știm că atunci când durerile sunt prezente în mod frecvent, fiecare activitate devine mai anevoioasă. Restabilim echilibrul fizic și emoțional cu ajutorul unor terapii neinvazive pe care le facem parte din rutină pentru a îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.

Tratamente pentru cervicalgie, lombalgie, dorsalgie

Schimbarea începe cu adevărat de la fiecare dintre noi, din dorința de a ne bucura de viață. Ne încurajăm pacienții să își schimbe în bine stilul de viață pentru a se bucura de o stare generală mult mai bună, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Așadar, pentru a diminua disconfortul sau durerile cauzate de afecțiunile spatelui, poți începe prin a practica o postură corectă atunci când petreci ore în șir la birou. De asemenea, este important ca la fiecare oră să te ridici și să efectuezi câteva exerciții de întindere pentru detensionarea musculaturii.

Sportul are un rol esențial pentru sănătate. Este important să incluzi în rutina zilnică cel puțin 30 de minute de mișcare. În funcție de condiția fizică și de starea de sănătate, ar trebui să iei în calcul sprijinul unui specialist care să te îndrume în ceea ce privește efectuarea mișcărilor și exercițiilor benefice pentru tine.

La Alchimeia concepem planuri de tratament și de recuperare personalizate, în funcție de nevoile și de obiectivele fiecărui pacient. Durerile de spate de orice tip pot fi ameliorate cu ajutorul terapiilor neinvazive, cum ar fi kinetoterapia și masajul. Adaptăm exercițiile și tehnicile aplicate, în așa fel încât rezultatele să apară în cel mai scurt timp posibil.

O viață în care durerea te urmărește la tot pasul este o viață în care nu ai șansa să te bucuri în mod real de momentele frumoase. Tocmai din acest motiv, ne axăm pe starea de bine a pacientului și încercăm să redăm fiecărui om care ne trece pragul șansa la îmbunătățirea semnificativă a calității vieții. Prin programe de tratament alcătuite în urma unor examene amănunțite, reușim să facem recomandările cele mai potrivite pentru a reduce disconfortul și durerile.

Foarte mulți pacienți care au ajuns la noi se declară mulțumiți de rezultate, dar mai ales prin prisma faptului că acestea sunt pe termen lung. Nu ne rezumăm la tratarea simptomelor de moment, deoarece acest lucru ar însemna că durerea revine în mod recurent. Mizăm mai degrabă pe echilibrul corp, minte, suflet care, odată atins, te va ajuta să integrezi în rutină obiceiuri mult mai sănătoase, având un stil de viață care să promoveze bunăstarea fizică și emoțională.

Fă-ți o programare

Dacă dorești să faci o programare sau să afli detalii despre serviciile noastre, te rugăm să ne contactezi la numărul afișat sau să completezi formularul de mai jos.
  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare