Magnetoterapie
Terapia magnetică, denumită și terapia cu câmp magnetic și terapia cu bioenergie, este o terapie alternativă care utilizează magneți de diferite dimensiuni și concentrații care sunt plasate pe corp pentru a ameliora durerea și a trata bolile. Magneții metalici subțiri sunt atașați singur la corp sau în grupuri.
Ele pot fi purtate sub formă de brățări sau coliere, atașate la patch-uri adezive pentru a se ține în poziție, plasate în benzi sau curele care să fie înfășurate în jurul încheieturii, cotului, genunchiului, gleznei, piciorului, taliei sau spatelui inferior. Sunt disponibile, de asemenea, tălpi magnetice, pături și plăcuțe de somn. Acești magneți se pot purta doar câteva minute sau săptămâni, în funcție de starea de tratament și de practicant.
Sustinatorii afirma ca campurile magnetice produse de polul negativ al magnetului au puteri de vindecare. Câmpurile magnetice negative sunt gândite să stimuleze metabolismul, să crească cantitatea de oxigen disponibilă celulelor și să creeze un mediu mai puțin acid în organism. Condițiile diagnosticate sau tratate includ artrită, cancer, tulburări circulatorii, neuropatie diabetică (boală nervoasă), fibromialgie, HIV / SIDA, disfuncție imună, infectare, insomnie, scleroză multiplă, dureri musculare, neuropatie, durere, artrită reumatoidă.